Sund pizza nummer 2

Pizza med blomkålsbund
Det her kunne blive din pizza!

 

Jeg skriver om pizza igen, fordi jeg kom i tanke om endnu en nem måde at lave lækker, sund pizza på. At skære ned på kalorierne er en vigtig sag når du forsøger at tabe dig. Og selv hvis du bare leder efter en ny slags pizza at prøve, så er det her helt klart vejen frem!

Du skal bruge dette til bunden:

Et blomkål, renset og klargjort

1 æg

Håndfuld af din favorit-ost (Jeg bruger mozarella med lav fedt-procent) – dette trin sammen med ægget får det hele til at holde sammen

Krydderier: salt, peber, oregano (selv udelader jeg peberen fordi jeg er sart. Men det er din pizza!)

Tænd din ovn på 250 grader varmluft. Tag foodprocessoren frem, og pulser blomkålshovedet indtil det bliver til blomkålsris, nærmest et pulver. (Jeg købte selv en dyr foodprocessor for et par måneder siden, med lidt hjælp fra ferratum). Bland med æg, ost og krydderier. Glat det ud på en bageplade og sæt det i ovnen i ca. 13 minutter.

Så tager du bunden ud, og SÅ bliver pizzaet skabt; jeg elsker at lave min egen pizza-sovs, men de købte er også gode. Pizzasovs på, ost udover, og så elsker jeg det helt enkelt med serrano-skinke og lidt jalapeños for at tilføre et lille spark og hede.

Fyld pizzaen med din yndlingstopping, og sæt den i ovnen igen i et par minutter indtil osten er smeltet og gylden. Hold øje med den alligevel, for måske skal dine topping ikke have særlig længe. Sidste råd: Nyd din sunde pizza!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s